Единствена Виваком може да вдигне таксите си, останалите оператори -

...
 Единствена Виваком може да вдигне таксите си, останалите оператори -
Коментари Харесай

Нинова: Единствена Виваком може да вдигне таксите си, останалите оператори - не

 Единствена Виваком може да вдигне таксите си, останалите оператори - не. Това изясни през днешния ден икономическият министър Корнелия Нинова.

" Мобилните оператори изпратиха известие, че ще вдигнат цените от февруари, само че това тяхно желание е спряно със заповед на КЗП и Министерството на стопанската система, така е като е нелоялна комерсиална процедура ", съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по отношение на увеличението на цените от страна на мобилните оператори.

" Тази заповед е въведена в авансово осъществяване, тя важи и те не могат да усилят и с една стотинка таксата. " Виваком " не предстои на тази заповед, тъй като са поискали нарастване единствено за 2021 година Това е записано в договорите с потребителите ", добави тя, представена от " 24 часа ".

" Ако в договорите на останалите два оператора имат в договорите си планувано нарастване за 2021 година, те могат да го създадат също ", сподели още Нинова. " Вчера операторите са обжалвали заповедта. Ние ще чакаме правосъдното решение, до момента в който то не излезе те не могат да вдигнат цените. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР